• Schimbarea comenzii în CENTRUL NAŢIONAL DE INSTRUIRE ÎNTRUNITĂ "GETICA"
  • Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional GETICA SABER-17
  • Exercițiul multinațional NOBLE JUMP 2017
  • Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad este noul comandant al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre GETICA

You are here

Vizita CILFT la Air Dominance Center, Georgia, USA
Marţi, 09/02/2016

Autor: Cpt. Ana Maria TAMAŞ

În perioada 26 – 29 ianuarie 2016, Maior Mihai CIUTĂ, în calitate de reprezentant al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „GETICA” Cincu împreună cu reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene Române şi Bazei 71 Aeriană au efectuat o vizită de informare în Centrul de Pregătire pentru Luptă al Gărzii Naţionale Aeriene Georgia (GANG) - SUA şi în poligonul pentru trageri şi bombardamente Townsend.

Scopul vizitei a fost acela de familiarizare a specialiştilor în trageri reale cu procedurile privind organizarea şi desfăşurarea exerciţiilor cu trageri şi bombardamente aer-sol în poligonul Townsend.

Experienţa US Air Force în poligonul Cincu a creat oportunitatea îmbunătăţirii schimbului de informaţii privind procedurile operaţionale şi administrative. Finalitatea dorită de ambele părţi este aceea de înţelegere operaţiunilor în poligoane, modul de amenajare şi replicare a ţintelor, precum şi creşterea interoperabilităţii pe timpul activităţilor comune între cele două naţiuni.