• Schimbarea comenzii în CENTRUL NAŢIONAL DE INSTRUIRE ÎNTRUNITĂ "GETICA"
  • Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional GETICA SABER-17
  • Exercițiul multinațional NOBLE JUMP 2017
  • Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad este noul comandant al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre GETICA

You are here

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad este noul comandant al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre GETICA
Vineri, 05/08/2016

Autor: Cristian SURUGIU / Revista Forţelor Terestre

În prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, la unitatea care este vârful de lance al instruirii în categoria noastră de forţe, Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica" (CIL-FT), s-a desfăşurat miercuri, 3 august, ceremonia de predare-primire a comenzii şi a Drapelului de luptă.

 

După trecerea în revistă a formaţiei de către şeful Statului Major al Forţelor Terestre şi intonarea Imnului naţional al României, colonelul Ilie Baciu, locţiitor al comandantului CIL-FT şi cel care a asigurat comanda structurii până la momentul prezent, a predat comanda şi Drapelul de luptă al unităţii generalului-maior Dumitru Scarlat. "Domnule general de brigadă, vă dau comanda şi Drapelul de luptă al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre!" - au fost cuvintele şefului Statului Major al Forţelor Terestre în momentul preluării Drapelului de luptă al centrului de către noul comandant. Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, i-a mulţumit colonelului Ilie Baciu pentru activitatea desfăşurată până acum şi pentru realizările pe care le-a avut împreună cu subordonaţii în perioada cât s-a aflat la comanda unităţii,  l-a felicitat pe generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad pentru tot ceea ce a realizat până acum în forţele terestre şi i-a urat succes în noua funcţie.

"Am venit la comanda acestui centru cu un obiectiv foarte clar: de transformare şi îmbunătăţire a facilităţilor de instruire, în special a forţelor terestre, dar şi a întregii Armate a României.  Vă rog şi vă ordon ca la nivelul dumneavoastră să formaţi o echipă şi să mă sprijiniţi ca la nivelul comenzii centrului să reuşim să ne îndeplinim obiectivele ca o echipă!" - a spus generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, adresându-se noii echipe a cărei comandă a preluat-o.

***

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad este absolvent al Universităţii de Apărare "Carol I" şi al Colegiului de Război al Forţelor Terestre al SUA. A urmat toate treptele carierei militare, de la funcţia de comandant de pluton, până la cea de comandant de brigadă. Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a comandat un batalion de tancuri şi în 2007 a activat în teatrul de operaţii Irak, în Comandamentul Multinaţional al Forţei Întrunite al operaţiei "Iraqi Freedom". La revenirea în ţară, a primit responsabilităţi în cadrul Componentei Operaţionale Terestre din Statul Major al Forţelor Terestre, iar în martie 2014 a preluat comanda Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava".