• Schimbarea comenzii în CENTRUL NAŢIONAL DE INSTRUIRE ÎNTRUNITĂ "GETICA"
  • Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional GETICA SABER-17
  • Exercițiul multinațional NOBLE JUMP 2017
  • Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad este noul comandant al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre GETICA

You are here

Ceremonie de Predare - Primire a Comenzii CILFT
Miercuri, 06/04/2016

Autor: Cpt. Ana - Maria TAMAȘ

Miercuri, 06 aprilie 2016, la sediul instituției noastre a avut loc ceremonia de predare – primire a comenzii Centrului de instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre “GETICA”.

Colonelul Nicolae IOAN a predat comanda și Drapelul de Luptă al unității Locțiitorului Centrului, Colonel Ilie BACIU, în prezența şefului Statului Major General, general Nicolae Ionel CIUCĂ și şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior Dumitru SCARLAT.

La festivitate au participat, alături de personalul unităţii, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din Forţele Terestre, reprezentanţi ai instituțiilor din sistemul naționale de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și autorităţilor publice locale, precum şi sublocotenent în retragere Ioan CRISTEA, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial.

 Colonelul Nicolae IOAN a parcurs toate etapele de promovare în cariera militară cu multă dedicaţie, mult profesionalism, efort şi sacrificiu. A îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcţii, printre care cea de locțiitor al comandantului la Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, șef al Operațiilor la Brigada 2 Infanterie “Rovine” și comandant al Batalionului 20 Infanterie “Dolj”. Domnul Colonel IOAN a participat în funcții de conducere la misiunile “Enduring Freedom” - Afganistan, respectiv „Antica Babilonia” – Irak.

Îşi încheie cariera într-o instituţie emblematică pentru tot ceea ce înseamnă evoluţia şi dezvoltarea Armatei Române – Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre “GETICA”.

 

Colonelul Ilie BACIU a parcurs de asemenea toate treptele carierei militare, printre funcțiile îndeplinite enumerându-se șef de stat major și ulterior comandant al Divizionului 385 Artilerie "Iancu de Hunedoara", șef al Informațiilor la Brigăzii 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu”, șef al Operațiilor și șef de Stat Major la CILFT. Din pregătirea militară a colonelului BACIU menționăm cursuri de specializare și de carieră urmate în Olanda, Germania și China, dar și în țară. Locțiitorul comandantului CILFT a participat la misiuni desfășurate în afara teritoriului național în teatrul de operații Irak.