• Schimbarea comenzii în CENTRUL NAŢIONAL DE INSTRUIRE ÎNTRUNITĂ "GETICA"
  • Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional GETICA SABER-17
  • Exercițiul multinațional NOBLE JUMP 2017
  • Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad este noul comandant al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre GETICA

You are here

Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional GETICA SABER-17
Sâmbătă, 08/07/2017

Autor: Ana Tamas

Ceremonia de deschidere a exerciţiului Getica Saber-17 s-a desfăşurat vineri, 7 iulie a.c. la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, Cincu. Exerciţiul

Peste patru mii de militari din şase ţări membre şi partenere - Armenia, Croaţia, Muntenegru, România, Statele Unite ale Americii şi Ucraina participă la acest exerciţiu.

***

Aproximativ 25.000 de militari din 22 de ţări aliate şi partenere vor participa, în perioada 11-20 iulie, la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017.

În marja SG17 sunt planificate şi alte acţiuni şi evenimente de sprijin, în zilele premergătoare sau ulterioare exerciţiului. Pentru mărirea eficacităţii acestuia, SG17 va fi sprijinit de câteva exerciţii de mai mică amploare ale SUA şi ţărilor partenere şi aliate din Europa care vor avea loc, în vara acestui an, în regiunea Mării Negre, facilitându-se, în acest mod, execuţia unei game largi de acţiuni militare pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în zonă, contribuind astfel la întărirea posturii de descurajare.

Exerciţiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. SG17 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional cu forţele naţiunilor aliate şi partenere.