• Schimbarea comenzii în CENTRUL NAŢIONAL DE INSTRUIRE ÎNTRUNITĂ "GETICA"
  • Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional GETICA SABER-17
  • Exercițiul multinațional NOBLE JUMP 2017
  • Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad este noul comandant al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre GETICA

You are here

Acordarea Drapelului de Luptă Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre “Getica”
Marţi, 28/10/2014

Autor: Lt. Anca Zorilă

În data de 25 octombrie, CILFT a sărbătorit nu doar Ziua Armatei României, dar şi primirea Drapelului de Luptă.

 

La acest eveniment, pe lângă personalul centrului şi invitaţii de onoare, a participat domnul general de brigadă Vasile Roman, şeful Instrucţiei şi Doctrinei, delegat pentru a înmâna Drapelul CILFT-ului.

 

Domnul general de brigadă Vasile Roman s-a declarat onorat şi şi-a exprimat bucuria de a participa la acest moment important, totodată felicitând personalul unităţii cu acest prilej.

 

Cu emoţie în glas, comandantul CILFT a primit Drapelul în numele centrului şi a rostit jurământul de credinţă împreună cu personalul militar subordonat.

 

Profitând de ocazie, medicul şef al unităţii, domnul locotenent colonel Daniel Aron a organizat un exerciţiu demonstrativ despre funcţionarea unui punct de acordare a primului ajutor în teatrul de operaţii. Invitaţii s-au arătat impresionaţi de profesionalismul de care au dat dovadă cei implicaţi în exerciţiu.

 

În continuarea programului, invitaţii au vizitat sălile de specialitate cu sistemele de simulare reală, constructivă şi virtuală, echipamentele şi tehnica de luptă ale centrului.

 

În încheierea activităţii, elevii şcolii gimnaziale Cincu au ţinut un deosebit moment artistic, purtând cu mândrie ţinute tradiţionale specifice zonei ardealului. Drapelul de Luptă a fost înmânat în baza Decretului prezidenţial nr. 557 din 25 august 2014.